از محل اعتبارات گردشگری محوطه سازی و تعمیر پلکان ورودی قلعه فورگ به پایان رسید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ صالحی مسئول میراث فرهنگی درمیان گفت: این شهرستان یکی از شهرستان های مرزی استان است که به دلیل تعداد 22 قلعه تاریخی به عنوان دیار قلعه های کهن از آن یاد می شود و از مناطق گردشگری آن می توان به روستای هدف گردشگری فورگ اشاره کرد.وی افزود: ساخت اين بنا با توجه به اسناد موجود در كتاب ديوان لامع نوشته محمدرفيع بن عبدالكريم درمياني در سال 1160 ه.ق در زمان حكومت نادر شاه افشار به وسيله ميرزا بقاخان كه از طرف نادر شاه به عنوان حاكم منطقه تعيين شده بود شروع و پس از وي توسط پسرش ميرزا رفيع خان به پايان رسيد. در زمان حكومت شوكت الملك بر منطقه بيرجند و قائنات، حاكم قلعه دست به شورش مي زند كه اين عمل باعث تخريب قلعه مي شود.
وی ادامه داد: اين قلعه داراي پلان نامنظم بوده كه مهمترين عامل شكل دهنده قلعه شكل خاص كوه و توپوگرافي آن است. فضاي داخلي قلعه از سمت شرق به غرب داراي سه قسمت اصلي است بخش اول در سمت شرق شامل انبار علوفه، محل زندگي خدمه، محل نگهداري احشام و حوض انباري داشته است بخش دوم كه در فاصله 50 متري از محل زندگي احشام احداث شده به محل نگهداري آذوقه و تداركات نظامي و محل سكونت سربازان اختصاص دارد سومين بخش كه حالت مركزيت قلعه را داراست در دو طبقه احداث شده كه محل سكونت حاكم و نزديكانش بوده و مرتفع تر از ساير قسمتهاي قلعه بوده است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درمیان افزود: قلعه داراي 18 برج مدور برای نگهباني بوده و بيشتر مصالح بكار رفته در قلعه سنگ، آجر، خشت، گچ، آهك و ساروج بوده است بناي قلعه طوري احداث شده كه بر كل روستا و راههاي ارتباطي پيرامون منطقه اشراف داشته است.
صالحی بیان داشت: از محل اعتبارات گردشگری شهرستان کار تعمیر پلکان ورودی، اجرای دیوار سنگی محوطه، اجرای پلکان محوطه و تهیه و نصب نرده فلزی جلوی نمازخانه به پایان رسید.
وی خاطر نشان کرد: بنای قلعه فورگ مربوط به دوره افشاری با شمارهی ثبت 3450 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
انتهای پیام/